ADHD-medicatie: medische megablunder

Het nieuwe boek ‘ADHD-medicatie: medische megablunder’ is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Dit is het eerste boek dat eens niet handelt over alle mythen rondom ADHD, maar dat het werkingsmechanisme van de gebruikte medicatie errond aantoont en uitlegt.De actieve stof in Ritalin en Concerta, is een cocaïneproduct waarvan de amfetaminewerking psychotisch maakt. Het chronisch dwangmatig psychotisch maken heeft in veel gevallen tot gevolg dat corrigerend met antipsychotica (neuroleptica) moet behandeld worden of dat zelfs psychiatrisch moet opgenomen worden.
De internationale literatuur vermeldt dat het werkingsmechanisme van die medicatie onbekend is, net zoals ook de werking van de Prozac-stof Strattera bij ADHD niet gekend zou zijn. Dit boek legt uit waarom het werkingsmechanisme voor patiëntjes, ouders en schooldirecties beter onbekend blijft en toont aan dat het chronisch gebruik van stimulantia ook een prijs heeft. Over die medicatie weten dokters alleen maar dat ze er niets over weten, vandaar dat men deze geneeskunde dan ook evidence based medicine is gaan noemen.
ADHD-medicatie
ADHD-medicatie
Haesbrouck, F.


In Belgie heeft dit boek reeds veel stof doen opwaaien en ook in Nederland begint de
discussie op gang te komen.
Dit boek zal zorgen voor heftige discussies over het gebruik van medicatie tegen ADHD
vooral nu FDA in februari zeer zwaar heeft gewaarschuwd voor psychotische nevenwerkingen
en mogelijke sterfgevallen ermee.

De auteur, Fernand Haesbrouck, is een Belgisch apotheker in psychiatrische ziekenhuizen en
raakte gealarmeerd doordat in de laatste vier jaren de psychiatrische ziekenhuizen te
maken kregen met een verzesvoudiging van de opnamen van verslaafde en karaktergestoorde
methylfenidaatpatienten. Methylfenidaat is de werkzame stof in Ritalin en Concerta. Die
verslaving en de karakterstoornissen waren alleen te wijten aan het chronisch gebruik van
methylfenidaat, terwijl men de bevolking liever voorhoudt dat de aandoening voor dat soort
ongemakken verantwoordelijk zou zijn. Vandaar dan ook ook de ernstige waarschuwing van FDA
begin dit jaar.


ADHD-medicatie
ADHD-medicatie
Haesbrouck, F.

ISBN: 978-909021709-3
www.haesbrouck.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen