Commissie Gelijke Behandeling bevestigt Sanquin-beleid

Array

Sanquin mag mannen met homoseksuele contacten blijven uitsluiten van bloeddonatie. Dat is de uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling. De Commissie heeft Sanquin geadviseerd te blijven zoeken naar veiligheidsgaranties die deze uitsluiting niet nodig maken.

Sanquin sluit mannen die seksuele contacten hebben gehad met andere mannen uit van donatie. De achtergrond is dat dit seksuele gedrag een verhoogde kans op HIV- en andere infecties met zich mee brengt. Sanquin hanteert strenge voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van het bloed dat bij patiënten terecht komt te kunnen waarborgen. Dit beleid sluit aan bij de internationale richtlijnen.

Mannen die geen bloed meer mochten geven, hebben zich beroepen op gelijke behandeling. Sanquin heeft daarom haar beleid voorgelegd aan de Commissie Gelijke Behandeling. Deze Commissie had zich al in 1998 hierover uitgesproken en heeft ook nu weer de handelwijze van Sanquin gebillijkt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen