80 jaar Stichting BIO Kinderrevalidatie

0
162

Donderdag 21 juni viert de Stichting BIO Kinderrevalidatie haar tachtig jarig bestaan. BIO, met statutaire zetel in Amsterdam, is gevestigd aan de Wekeromseweg in Arnhem en heeft als hoofddoel het bieden van vakantie, recreatie, sport en spel voor jongeren met een lichamelijke beperking. De gasten komen in groeps- dan wel in gezinsverband.
De stichting BIO, bekend van de banden met de bioscoopwereld – Tuschinski was in 1927 een van de oprichters – is begonnen als vakantieoord in Bergen aan Zee voor de bleekneusjes uit Amsterdam. De burgemeester van Arnhem, Mevrouw P.C. Krikke, zal een nieuwe activiteit openen, t.w. de zogenaamde Baronie kampeerbungalows. Deze bieden de mogelijkheid voor deze doelgroep om op avontuurlijke wijze vakantie t e houden. Dit project is drie jaar geleden opgestart bij gelegenheid van het afscheid van Mr. Willem L.A. baron van Tuyll van Serooskerken als directeur van BIO.

Naast het vakantieoord , dat in totaal meer dan 100 gasten gelijktijdig kan herbergen, bevinden zich andere aanvullende activiteiten op het BIO complex. Het Nationaal Centrum Paardrijden voor gehandicapten is op landelijk niveau toonaangevend in het bieden van ontspanning voor jongeren met een beperking die willen paardrijden. BIO en het NCPG organiseren gezamenlijk paardrijdweekends.
Vervolgens organiseert BIO zogenaamde multimediaweekends om jongeren vertrouwd te maken
met de mogelijkheden van de computer voor diverse doeleinden.

BIO onderhoudt nauwe banden met de wetenschappelijke wereld. Sinds vele jaren wordt met de
afdeling Industriële Vormgeving van de TU in Delft samengewerkt voor het ontwikkelen van aangepaste speel- en hulpmiddelen. Recentelijk is er een samenwerking tot stand gebracht met de afdeling kinderneurologie van de Universiteit van Utrecht o.l.v. Prof. Van Nieuwenhuizen. Het gaat hierbij om het verrichten van onderzoeken bij kinderen met een al dan niet aangeboren dan wel later ontstane hersenschade. Het doel is om met behulp van de onderzoekresultaten behandelmethodieken te ontwikkelen die moeten leiden tot een sneller herstel van de hersenen na een ingreep.

Vorig artikelWaarschuwing voor internetmedicijnen
Volgend artikelDSM gaat Antibiotica divisie herstructureren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.