Tergooiziekenhuizen en Forcare B.V. starten strategische samenwerking

Array

Als vervolg op de “letter of intent” die tijdens de Zorg & ICT beurs in maart 2007 door de directies van Tergooiziekenhuizen en Forcare werd getekend zetten beide partijen op 28 juni jl. hun handtekening onder een strategische samenwerkingsovereenkomst voor de duur van drie jaar. Tergooiziekenhuizen krijgt daarmee de beschikking over alle softwareproducten van Forcare voor het ontsluiten van klinische informatie tussen de twee locaties en naar zorgverleners in de regio.

Het strategische karakter van de samenwerking wordt gevormd door nauwe wederzijdse betrokkenheid van Tergooiziekenhuizen en Forcare bij de ontwikkeling van software en de toepassing daarvan. De overeenkomst onderstreept de doelstelling van Tergooiziekenhuizen voor het verlenen van onderscheidende, vernieuwende en transparante zorg richting patiënten en zorgverleners. Tegelijkertijd krijgt Forcare door deze overeenkomst een toegewijde partner voor de verdere ontwikkeling van haar producten.



Edwin van der Meer, raad van bestuur, Tergooiziekenhuizen
“Tergooiziekenhuizen start de samenwerking met Forcare vanuit onze missie: mensen de veiligheid bieden dat de beste medische zorg altijd binnen handbereik is. Volledige, transparante toegang tot klinische informatie is daarbij onmisbaar – en dat is precies waarvoor Forcare staat. Ze hebben een heldere visie en vertalen die in innovatieve producten voor het delen van klinische informatie.”

Harm-Jan Wessels, algemeen directeur, Forcare B.V.
“Wij zijn zeer verheugd met onze eerste Nederlandse klant. Het commitment van Tergooiziekenhuizen is een duidelijke bevestiging van de marktvraag naar ziekenhuisbrede èn ziekenhuisoverstijgende ontsluiting van klinische gegevens. Met Tergooiziekenhuizen hebben we een ambitieuze en innovatieve partner gevonden voor gezamenlijke ontwikkeling van onze producten.”

Partijen zijn een fasering overeengekomen waarin stapsgewijs de klinische informatievoorziening vanuit de twee locaties wordt uitgebreid. De doelstelling is om eind 2007 eerste concrete resultaten te laten zien naar zowel de interne organisaties als de zorgverleners in de regio.

Over Tergooiziekenhuizen
Tergooiziekenhuizen is een modern ziekenhuis op twee locaties (Blaricum en Hilversum) en heeft een verzorgingsgebied van 247.000 inwoners. In ons ziekenhuis werken 3400 medewerkers en 180 medisch specialisten, verspreid over de twee locaties. Naast alle basisspecialismen heeft het ziekenhuis een aantal bijzondere functies: hartkatheterisatie en -revalidatie, nierfunctievervangende therapie, geriatrie, psychiatrie, neurochirurgie en een bacteriologisch en serologisch laboratorium. Het ziekenhuis richt zich op patiënten in het directe verzorgingsgebied en daarbuiten. Het directe verzorgingsgebied omvat: Bussum, Huizen, Laren, Naarden, Blaricum, Eemnes, Hilversum, Wijdemeren, Loenen aan de Vecht en Weesp. Het ziekenhuis speelt in op de zorgvraag in bovengenoemde gebieden. Vanwege de relatief hoge vergrijzing in het Gooi heeft het ziekenhuis hierbij veel te maken met oudere patiënten. In de nabijheid bevinden zich drie academische centra: het UMC Utrecht, het AMC Amsterdam en het VU Medisch Centrum.

Over Forcare B.V.
Forcare B.V. is een jong Nederlandse softwarebedrijf dat zich specialiseert in het leveren van softwareproducten en diensten voor de gezondheidzorg. Zij richt zich op het creëren, delen en beheren van klinische informatie binnen en tussen zorginstellingen, met open, IHE-gebaseerde oplossingen. Naast producten levert Forcare ook consultancy op het gebied van DICOM, IHE en informatiearchitectuur in de zorg. Forcare is begin 2006 opgericht door (software)experts met brede internationale kennis en ervaring in de ICT in de zorg en heeft als ambitie een innovatieve en leidende aanbieder van softwareproducten voor interoperability in de zorg te zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via [email protected] of (030) 699 1930. Meer informatie kunt u vinden op www.forcare.nl.

Recente artikelen