Bijsluiter in vreemde taal bezorgt geen hoofdpijn meer

Array

Reizigers met een zorgverzekering bij Avéro Achmea kunnen telefonisch een beroep doen op de Vakantiedokter. De Vakantiedokter is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. De service die Avéro Achmea haar klanten biedt is ontwikkeld om mensen te helpen, die tijdens de vakantie vragen hebben over hun gezondheid.
De Vakantiedokter kan vanuit elk land ter wereld worden gebeld met medische vragen. Bijvoorbeeld als wordt getwijfeld over een bezoek aan een buitenlandse arts of wanneer de patiënt zich afvraagt of hij de arts wel goed begrepen heeft. Maar ook wanneer de bijsluiter van een medicijn in een taal is afgedrukt die men niet beheerst. Voor andere gezondheidsvragen en vragen over vaccinaties kan men deze zomer eveneens bij de Vakantiedokter terecht. Voor spoedeisende hulp kunnen verzekerden terecht bij de Achmea Alarmcentrale. Het advies van de Vakantiedokter is gratis, de klant betaalt alleen de telefoonkosten.Wie is de Vakantiedokter?
De Vakantiedokter is niet één dokter, maar bestaat uit een heel team van verpleegkundigen, artsen en deskundige hulpverleners. Allemaal mensen die over een uitgebreide talenkennis en over jarenlange medische ervaring beschikken. De Vakantiedokter wordt uitgevoerd door EuroCross International. Het telefoonnummer van de Vakantiedokter staat op het verzekeringspasje van Avéro Achmea. Het benodigde pasje is inmiddels in het bezit van alle zorgverzekerden van Avéro Achmea.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen