Veelgestelde vragen van zorgzwaartebekostiging regiobijeenkomsten gepubliceerd

Nieuwsbericht, 25 juli 2007
De zorgaanbieders ondervinden in 2008 nog geen financiële gevolgen van de zorgzwaartebekostiging. Zo luidt het antwoord op een van de meest gestelde vragen tijdens de landelijke voorlichtingsbijeenkomsten over de invoering van de zorgzwaartebekostiging. Zo’n 2400 deelnemers bezochten de afgelopen weken de zes voorlichtingsbijeenkomsten, die verspreid door het land werden gehouden. Zij lieten zich informeren over de aanstaande invoering van de zorgzwaartebekostiging.

Tijdens de bijeenkomsten gaf het projectteam zorgzwaartebekostiging van VWS een uitgebreide toelichting op de stappen die het afgelopen jaar zijn gezet en de activiteiten die nog nodig zijn voor de invoering in 2008. Daarnaast vertelde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over de werkwijze bij het bepalen van de voorlopige prijzen van de 45 zorgzwaartepakketten (ZZP’s).




In aparte deelsessies gaven medewerkers van instellingen uit de verpleging en verzorging, de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg een impressie van de manier waarop zorgzwaartebekostiging in de bedrijfsvoering van een instelling een plek krijgt.

Verder stelden de deelnemers de volgende onderwerpen nadrukkelijk aan de orde:

*

De prijzen van de ZZP’s (op 29 juni bekend gemaakt door de Nza)
*

De start van de indicatiestelling door het CIZ in ZZP’s (per 1 juli)
*

Het gebruik van ZZP’s in de dagelijkse praktijk
*

Het tempo van de herverdeling van de middelen

Onder ‘Vraag en antwoord’ zijn de antwoorden op de gestelde vragen te vinden.

De bijeenkomsten, georganiseerd door het ministerie van VWS in samenwerking met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de brancheorganisaties van zorgaanbieders (Actiz, VGN en GGZ-NL), vonden plaats van 6 tot en met 28 juni.

Rob

Recente artikelen