9 Genomineerden V&VN Zorgaward 2007

Op 11 oktober 2007 van 12.00 – 17.00 uur is het zover: de slotdag van de Tour van de Verzorging én de uitreiking van de V&VN Zorgaward 2007 vinden plaats in het Theatron van de Universiteit Utrecht. Op dit deel van de V&VN website vind je alles terug met betrekking tot de slotdag. De jury, bestaande uit Carolien Molenaar (Cliëntenbelang Utrecht), Mike Lenderink (V&VN Verzorgenden) en Patrick Groenewegen (regiocoördinator V&VN), heeft de volgende projecten genomineerd.

* Maaltijden met aandacht en zorg van Laurens Stadzicht uit Rotterdam.
Verzorgenden maken het eten en drinken in het verpleeghuis een plezier voor bewoners en personeel.
* High tea van Woon- en zorgcentrum ’t Hamersveld uit Leusden, onderdeel van de Zorggroep Laak & Eemhoven.
Onder het genot van lekker eten en drinken, in een gezellige omgeving, praten verzorgenden over het reilen en zeilen van de afdeling. Hieruit volgen verbeterpunten voor de vraaggerichte zorg.
* Palliatieve zorg door verzorgenden van Vierstroom Zorgring uit Zoetermeer.
De verzorgenden bieden de patiënt en familie steun en troost in de laatste levensfase. Ook is er op de afdeling een palliatiefbed gecreëerd, waarbij de integratie van palliatieve zorg op deze somatische afdeling is geïmplementeerd.
* Maatjes van Thuiszorg Westelijke Mijnstreek uit Sittard, onderdeel van Orbis Medisch en Zorgconcern.
Iedere medewerker binnen het wijkteam heeft een ‘maatje’. Deze zorgt voor directe vervanging van zorg bij ziekte van medewerkers, is goed op de hoogte van de cliënten en het team.
* Rollatordag voor bewoners van Zorgcentrum ’t Reygersbosch uit Duivendrecht, onderdeel van de Zonnehuisgroep Amstelland.
Tijdens de rollatordag geven verzorgenden instructie over het veilig gebruik van de rollator en is er aandacht voor valpreventie. De rollators worden nagelopen op technische gebreken, gerepareerd en gereinigd.
* Vakantie zonder koffer van Huize Sint Petrus uit Berkel en Rodenrijs, onderdeel van Stichting Zorgkompas.
In de eigen zorginstelling creëren verzorgenden de mogelijkheid voor de bewoners om ieder jaar een week met vakantie te gaan. Hierdoor is de betrokkenheid bij de bewoner toegenomen.
* VMBO-leerlingen maken kennis met de thuiszorg van Thuiszorg Groningen uit Groningen.
Leerlingen van klas 3 en 4 van het VMBO krijgen voorlichting over werken in de thuiszorg. Dit gaat aan de hand van het uitspelen van verschillende situaties en verschillende praktische vaardigheden.
* Een eigen activiteitencentrum voor bewoners met Korsakov en gerontopsychiatrische zorg van Noorderbreedte persoonlijke zorg en wooncomfort uit Noardburgum.
Het activiteitencentrum, buiten de zorginstelling opgezet door verzorgenden, biedt bewoners een actief en individueel programma om deel te nemen aan het maatschappelijke leven. Het activiteitencentrum is de hele week overdag en ’s avonds open.
* Leerlingbegeleiding door verzorgenden van Woonzorgcentrum Abbingahiem uit Leeuwarden.
Leerlingen krijgen meer begeleiding van verzorgenden in de praktijk zodat de kwaliteit van de leerlingen in de zorg verbeterd. Dit project is een samenwerking met de regionale ROC.

De jury bezoekt in september de genomineerden om op basis van deze huisbezoeken drie kandidaten voor te dragen voor de Slotdag van de Tour van de Verzorging, op 11 oktober in Utrecht. Dan presenteren deze drie hun goede voorbeeld aan 500 collega-verzorgenden. Zij bepalen samen met een vakjury wie de V&VN Zorgaward 2007 wint.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen