Sanamij doet alles om uit te zoeken wat er precies is gebeurd

Array

“Het bericht over de mogelijke blootstelling aan besmettingsgevaar is voor ons een grote schok en wij nemen deze zaak zeer serieus”, laat het bedrijf uit Rotterdam weten. Bernhoven stelde leverancier Sanamij aansprakelijk voor de schade. Sanamij beaamt dat mogelijk fouten zijn opgetreden toen de gebruikte onderzoeksslangen gereinigd moesten worden. Leverancier Sanamij zegt er alles aan te doen om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, nadat donderdag bleek dat honderden patiënten van ziekenhuis Bernhoven zijn behandeld met defecte reinigingmachines. Dat doet het bedrijf samen met de fabrikant van de apparaten.

Volgens de persverklaring van Bernhoven faalde het apparaat niet alleen, maar gaf het tevens niet aan dat er iets mis was. Sanamij heeft andere ziekenhuizen waaraan de machines zijn geleverd op de hoogte gesteld van de situatie in Oss en Veghel. Hen is geadviseerd om de apparaten niet meer te gebruiken totdat duidelijk is wat er aan de hand is. Het is onduidelijk om hoeveel ziekenhuizen en om hoeveel scopendesinfectoren het gaat. Volgens een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat het om ‘niet veel ziekenhuizen’. Zowel het ziekenhuis als de leverancier heeft de IGZ op de hoogte gesteld van de ontstane situatie. Dat zijn ze wettelijk verplicht.Scopendesinfectoren zijn machines om onderzoeksslangen te reinigen en te desinfecteren. De machines van gelijksoortig type als geleverd aan Bernhoven hebben volgens Sanamij wereldwijd al meer dan 14,5 miljoen wasbeurten uitgevoerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen