Roken slecht voor de erectie

Array

Roken verhoogt het risico op een erectie dysfunctie, aldus een studie van Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine in New Orleans die op 7 maart werd voorgesteld op de 43ste Annual Conference American Heart Association.
Mannen die dagelijks meer dan 20 sigaretten roken hebben, hebben 60% meer kans op een erectiestoornis dan niet-rokers. Hoe meer sigaretten men rookt, hoe hoger het risico op een erectiestoornis.
De studie analyseerde medische gegevens van bijna 5000 Chinese mannen met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar. 62 % waren roker, 10% had vroeger gerookt.14,6% van de mannen had een erectiestoornis. Bij rokers en ex-rokers lag dit op gemiddeld 15,1%, bij mannen die nooit gerookt hadden op 11,5%. Na andere mogelijke risicofactoren voor erectiestoornissen (hoge bloeddruk, diabetes, leeftijd, hoog cholesterol) uitgesloten te hebben, kwamen de onderzoekers tot het besluit dat het risico op erectiestoornissen bij rokers en ex-rokers 31% hoger ligt dan bij niet-rokers. Het risico verhoogde tot 36% bij mannen die dagelijks 11 tot 20 sigaretten roken en tot 60% bij mannen die meer dan 20 sigaretten roken.

Roken is een gekende risicofactor voor hart- en vaatziekten en kan leiden tot een verminderde bloedstroom in het bekken waardoor ook minder bloed in de penis kan stromen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen