NZa onderschat knelpunten AWBZ

Array

De NZa stelt dat € 28,6 miljoen extra nodig is om de wachtlijsten in de jeugd-GGZ terug te dringen en € 6,7 miljoen extra voor overbruggingszorg in de verzorgingshuizen. Ook zegt de toezichthouder dat er op landelijk niveau voldoende budget is om eventuele knelpunten in de AWBZ op te vangen. Landelijk gezien is er zelfs geld over, zegt de NZa.

Dit laatste komt als een verrassing. ZN heeft namens de zorgverzekeraars eerder aan de Tweede Kamer en de staatssecretaris laten weten dat in geen enkele regio geld over is en dat er landelijk gezien juist ruim €120 miljoen bij moet om in de vraag naar zorg te voorzien. Dit getal is gebaseed op een landelijke peiling onder alle 32 zorgkantoren.

ZN is van mening dat de NZa de problemen onderschat. De zorgkantoren worden geconfronteerd met een groeiende vraag naar thuiszorg en andere AWBZ-zorg. ZN vindt dat de NZa moet erkennen dat er grote spanning bestaat tussen de ruime aanspraken op zorg in het kader van de AWBZ en het beperkte budget waarmee de zorgkantoren moeten werken.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland


VERGEET DE PINKFACTS ACTIE NIET!.

PINKFACTS: LAAT ZIEN DAT JE OM ZE GEEFT! 

In deze actie maand veilen we allerlei Pink Ribbon Goodies op EBAY onder het motto: “Together we can make a difference”

Zorgverzekeraars Nederland

Rob

Recente artikelen