Consument beïnvloedt zelf definitieve hoogte zorgpremie

Array

Internetverzekeraar FBTO laat de definitieve hoogte van de ziektekostenpremie bepalen door de consument. Hoe meer mensen zich aanmelden op www.fbto.nl, hoe lager de zorgpremie. Aanmelden kan vanaf 23 oktober en schept geen verplichtingen. De zorgpremie waarmee FBTO gaat starten bedraagt 94,50 euro. Op 5 november wordt de definitieve premie bekendgemaakt. FBTO verwacht enkele tienduizenden belangstellenden. De Achmea dochter toont met deze actie aan dat het zelf afsluiten van een zorgverzekering via internet naast gemak ook meer voordeel oplevert. Tegelijkertijd start de verzekeraar uit Leeuwarden met hetzelfde thema op 23 oktober haar nieuwe zorgcampagne. Internet is toegankelijk voor bijna iedereen en dat komt tot uiting in deze campagne. Het vertrouwen in Internet neemt steeds meer toe. In 2006 werd landelijk 1 op de 4 zorgverzekeringen gesloten via Internet.

Consumenten wensen een hoge mate van online gebruiksgemak. ‘Zij willen niet alleen hun eigen zorgproduct kunnen samenstellen maar ook de prijs beïnvloeden’, zegt marketing manager Paul Koopman. ‘Met dit initiatief geven wij gehoor aan deze wens. FBTO biedt klanten de mogelijkheid om online te kunnen declareren en inzage te hebben in zijn of haar zorgconsumptie. Naast de basisverzekering biedt FBTO eveneens maatwerk aan in de aanvullende verzekeringen. Consumenten hebben acht keuzemogelijkheden waarmee enkele duizenden verschillende combinaties zijn te maken. Voordeel hiervan is dat de consument alleen die aanvulling selecteert die zij echt nodig heeft.’



FBTO biedt klanten een ziektekostenverzekering aan op basis van restitutie, waarbij de consument dus zelf kan kiezen door welke fysiotherapeut of specialist hij of zij wordt behandeld. De klant hoeft zelf geen nota’s voor te schieten. Tevens zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd op de aanvullende verzekeringen die door de ouders zijn afgesloten. Declaraties worden na binnenkomst doorgaans binnen vijf werkdagen afgehandeld.
Links:
http://www.fbto.nl

Recente artikelen