Bezoek delegatie UMCG aan Peking University

Array

Een delegatie van het UMCG heeft in oktober 2007 een bezoek gebracht aan Peking University. Tijdens dit bezoek kreeg professor Sibrand Poppema een honorair hoogleraarschap aan het Peking University Health Sciences Center. Hij kreeg het hoogleraarschap voor zijn verdiensten op het gebied van onderzoek van de ziekte van Hodgkin en het bevorderen van de wetenschappelijke contacten tussen Peking University en de Rijksuniversiteit Groningen.

De Groninger delegatie bestond verder uit de hoogleraren Boddeke, Kampinga, Kallenberg, Moshage en Wolffenbuttel. Het betrof een tegenbezoek in het kader van de samenwerking bij medisch onderzoek. De eerste dag werd besteed aan een symposium met sprekers van beide universiteiten in aanwezigheid van een groot aantal promovendi van Peking University. Ook werd gesproken over mogelijkheden om samen te werken bij grote onderzoeken zoals het Lifelines onderzoek. De tweede dag stond in het teken van individuele werkbezoeken aan de laboratoria van de Chinese collegae. Daarbij werden afspraken gemaakt over een tiental promotietrajecten waarbij topstudenten vanuit Peking naar Groningen komen om in het kader van zogenaamde Bernouilli beurzen onderzoek te verrichten en te promoveren. De eerste vijf Bernouilli bursalen kwamen in oktober 2005 naar Groningen en promoveren binnenkort aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen