Zorgkosten in 2020 gestegen met 60%

Array

Indien het zorgbeleid zich niet wijzigt, stijgen de zorgkosten per inwoner en zonder inflatie van 3930 euro in 2007 naar 6300 euro in 2020. Dat is een stijging van ruim 60% ofwel van ruim 4 procent per jaar. Nog verder doorrekenend betekent dit dat in 2030 één op de vier Nederlanders in de zorg werkt. Deze informatie gaf de Utrechtse Julius gezondheidscentra directeur, arts en bedrijfskundige Rob van Damme bij de opening van het congres Recente Ontwikkelingen in de Eerstelijn op het UMC Utrecht. Dat vond plaats op 16 november. Honderdvijftig eerstelijners, patiëntvertegenwoordigers, onderzoekers en zorginkopers hadden zich ervoor ingeschreven Van Damme motiveerde de noodzaak tot arbeidsbesparende zorginnovaties in de eerstelijn vanuit deze gegevens: We moeten zoeken naar goedkopere professionals, naar meer self management door patiënten en naar meer ICT applicaties. Voordrachten van het congres, ook die van Van Damme, tref je aan op www.integratedcare.nl Doorklikken op nascholing en dan op gehouden congressen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen