Meer leren over bewegen

Array

Op 1 april 2007 is het interfacultaire onderzoeksinstituut MOVE officieel van start gegaan. De start van dit VrijeUniversiteit-onderzoeksinstituut wordt gevierd met een startsymposium dat plaatsvindt op 30 november. Op het symposium presenteren MOVE-leden hun onderzoek aan collega’s, maar ook aan anderen die geïnteresseerd zijn in onderzoek op het gebied van bewegen.

Tijdens het symposium komt zowel het fundamentele als het meer toegepaste onderzoek uit alle MOVE-programma’s aan bod. Het symposium wordt geopend door de Rector Magnificus van de VU, Prof. dr. Lex Bouter en door Prof. dr. Theo Mulder (directeur Onderzoek van de KNAW). De directeur van MOVE, Prof. dr. Arnold de Haan, zal tijdens het symposium het nieuwe logo + de MOVE-website presenteren. Sprekers zijn onder andere Prof. dr. Paul Lips, Dr. Marlene Knippenberg en Prof. dr. Peter Beek.

MOVE is een VU-onderzoeksinstituut waarin onderzoekers van de Faculteit der Bewegingswetenschappen, het VU Medisch Centrum en ACTA samen-werken. Onderzoekers van MOVE willen het menselijk bewegen beter leren begrijpen. Het doel is om personen die door een ziekte minder goed kunnen bewegen (bv personen met osteoporose, artrose, cerbrale parese of de nasleep van een beroerte) beter te laten bewegen èn om gezonde personen (bv sporters, rolstoelgebonden personen, kinderen en ouderen) te helpen zich nog beter te bewegen. De doelen van MOVE hebben betrekking op de gezondheidszorg, waar vragen naar preventie en herstel van letsel en aandoeningen van het bewegingsapparaat en optimaal herstel van weefsel en functie centraal staan. Daarnaast streeft MOVE toepassingen na in de ergonomie en de sport, die gericht zijn op het voorkómen van letsel en andere gezondheidsproblemen enhet bevorderen van de prestatie.


Bron: VU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen