Iedereen wordt uitgedaagd om Het Nationaal Zorgrecord te vestigen

Array

Allehandjeshelpen.nl: hét platform voor hulp aan elkaar
allehandjes1.JPG
De zolder opruimen of boodschappen doen voor ouderen, broodjes smeren bij de voetbalclub, collecteren voor een goed doel, kozijnen schilderen, de heg snoeien of een fietsband verwisselen. Iedereen die zijn of haar hulp wil aanbieden of juist behoefte heeft aan een helpende hand kan terecht op www.allehandjeshelpen.nl. Univé creëert hiermee een platform voor iedereen die een ander wel eens een handje wil helpen. Het ultieme doel is Het Nationaal Zorgrecord neer te zetten door ervoor te zorgen dat vóór 15 december één op de duizend Nederlanders elkaar een handje helpt. Ambassadrice Karin Bloemen zal tijdens de Alle Handjes Happening in Almere bekend maken of dit is gelukt. Univé nodigt iedereen uit om mee te doen en zich via de website aan te melden.

Univé Zorg wil met Allehandjeshelpen.nl een online marktplaats creëren waar mensen die een helpende hand kunnen gebruiken een oproep kunnen plaatsen. Tegelijkertijd kunnen mensen die graag iets voor een ander willen betekenen een aanbod op de website zetten. Dit kan al beginnen met een klein gebaar waarmee je een ander een groot plezier kunt doen, maar ook structurele hulp is uiteraard van harte welkom.

“Uit onderzoek in opdracht van het dagblad Trouw blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders bereid is een ander te helpen. Als betrokken zorgverzekeraar die dicht bij de mensen staat, wil Univé het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken dit te realiseren. We zijn een coöperatie zonder winstoogmerk en vinden dat we meer kunnen én moeten doen dan het bieden van een goede verzekering tegen een betaalbare prijs aan ruim 4,2 miljoen mensen”, zegt Lidy Hartemink, directeur van Univé Zorgverzekeringen. “Met deze actie willen we bereiken dat één op de duizend Nederlanders een ander helpt. Als dat voor 15 december lukt, hebben we het Nationaal Zorgrecord gevestigd. Ik roep iedereen die de handen uit de mouwen wil steken op zich aan te melden bij www.allehandjeshelpen.nl!”

Iedereen kan meedoen!
Iedereen kan aan de landelijke actie meedoen, individueel, maar ook in vereniging- of clubverband. Bezoekers van Allehandjeshelpen.nl kunnen zich op de website aanmelden. Zij kunnen allerlei handige tips raadplegen en leuke verslagen lezen van enthousiaste hulpverleners. Uiteraard wordt van dag tot dag bijgehouden hoeveel vrijwilligers meehelpen om het Nationale Zorgrecord te verbreken. Alle deelnemers krijgen een oorkonde als bewijs van hun goede diensten en maken kans op leuke prijzen. Aan Allehandjes.nl werken – naast scholen en verenigingen in heel Nederland – verschillende instellingen uit de gezondheidszorg en hulpverlenende instanties mee, zoals Stichting De Zonnebloem, de Diabetes Vereniging, de EHBO-Vereniging, ACTIZ, Movisie en mantelzorgorganisatie MEZZO.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen