Tandarts en therapieën meest gevraagde aanvullende zorgverzekering

Array

120.000 bezoekers van Independer.nl hebben na de introductie van de nieuwe zorgpremies 2008 vergeleken welk pakket het beste bij hen past. Hieruit komt duidelijk naar voren dat tandarts (81%) en therapieën (80%) de meest gevraagde aanvullende dekkingen zijn. Ook een dekking bij spoedeisende hulp in het buitenland (74%) scoort hoog.

76% van Nederland kiest een aanvullende zorgverzekering: 48% kiest voor een beperkte aanvulling en 28% voor een uitgebreide aanvulling. De belangrijkste rubrieken voor consumenten zijn tandarts en therapieën. Bij therapieën kiest 46% voor 9 behandelingen en 35% voor 18 behandelingen of meer.
Bij de tandartsdekking kiest 34% voor een dekking van maximaal 250 euro en 42% voor een hogere dekking.Mensen die kiezen voor een hogere tandartsdekking moeten rekening houden met een beperkte medische beoordeling. Wanneer men kiest voor een tandartsdekking van 100% met een maximum vergoeding van 500 euro vragen bijna alle verzekeraars om een medische beoordeling. Ten opzichte van twee jaar geleden, bij de introductie van de basisverzekering, zijn verzekeraars veel strenger geworden in de acceptatie. Meestal bestaat deze medische beoordeling slechts uit de volgende twee vragen:

1) Gaat u regelmatig voor controle naar de tandarts?
2) Verwacht u binnenkort een behandeling op het gebied van kronen, inlays en orthodontie?

Deze vragen hoeven geen drempel te zijn bij het overstappen naar een andere verzekeraar. Een uitgebreide dekking op therapieën bieden de meeste verzekeraars aan zonder medische beoordeling.

Bij Independer.nl kunnen bezoekers bij de meeste verzekeraars direct zien of ze online geaccepteerd zullen worden. Dit is belangrijk omdat je nooit moet opzeggen voordat je weet of je geaccepteerd wordt bij de nieuwe verzekeraar.
Links:
http://www.independer.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen