Kinderhulp bezorgt 57.000 kinderen in jeugdzorg een heerlijk avondje

Array

Na een periode waarin de kerstman sterk kwam opzetten, lijkt Sinterklaas weer helemaal terug. Tenminste, voor de meeste kinderen in Nederland. Want in de jeugdzorg zijn er nog altijd veel kinderen die maar moeten afwachten of de goede Sint wel zal komen. Ook dit jaar dreigde het Sinterklaasfeest voor maar liefst 57.000 kinderen in het water te vallen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt ervoor dat deze kinderen toch kunnen genieten van een echte pakjesavond.

Met Actie Pepernoot zamelt Kinderhulp jaarlijks geld in om kinderen in de jeugdzorg 20 euro aan Sinterklaascadeaus te kunnen geven. De actie is een uitkomst voor de vele jeugdzorginstellingen en (pleeg-)ouders die het te krap hebben om zelf cadeaus te kunnen kopen. Actie Pepernoot wordt sinds 2000 georganiseerd. Ook dit jaar wordt de actie mede mogelijk gemaakt door een flinke bijdrage vanuit de Sponsor Bingo Loterij.Volgens Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, mag het belang van Actie Pepernoot niet worden onderschat: “Pakjesavond is een echt kinderfeest. Kinderen die te maken krijgen met de jeugdzorg, hebben het meestal niet makkelijk. Juist met dit soort gelegenheden verdienen ze een steuntje in de rug. Daar is Actie Pepernoot voor bedoeld. Trouwens, de actie is ook goed voor de ouders en verzorgers van de kinderen. Zij genieten mee van het plezier van een kind dat een Sinterklaascadeautje krijgt.”

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al bijna 50 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of een echte Sinterklaasviering.

Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bijdragen kunnen worden gestort op gironummer 40 40 40.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen