GGZ Nederland viert tienjarig bestaan

Array

De brancheorganisatie voor instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg viert op 6 december haar tweede lustrum met een congres. Op dit congres zal een aantal sprekers uit zeer verschillende disciplines hun visie geven op het thema ‘Openheid’.

Tien jaar lang de krachten gebundeld

Tien jaar geleden is GGZ Nederland ontstaan uit een fusie van 4 brancheorganisaties. Deze vier organisaties hebben de krachten gebundeld om een groot aantal gemeenschappelijke doelen na te streven. Dit heeft onder andere geresulteerd in een goede regionale samenhang met de ketenpartners, een CAO voor de 65.000 mensen werkzaam in de sector en de overheveling van de AWBZ naar de zorgverzekeringswet die per 1 januari 2008 van kracht zal zijn.

Openheid op het lustrumcongres

Onder andere Jet Bussemaker, staatssecretaris van VWS en de Amerikaan Thomas Bornemann, deskundige op het gebied van de internationale ggz-ontwikkelingen zullen hun visie geven op het thema ‘Openheid’. Bornemann heeft afgelopen voorjaar op uitnodiging van GGZ Nederland een rondreis gemaakt door de Nederlandse gezondheids- en verslavingszorg. Op het congres vertelt hij over zijn bevindingen.



Andrée van Es neemt afscheid
Tijdens het congres zal GGZ Nederland ook afscheid nemen van de huidige voorzitter Andrée van Es, die na 6 jaar de voorzittershamer neer zal leggen.
‘Meer openheid heeft ertoe geleid dat steeds meer mensen weten wat een psychische stoornis is en welke behandelingen er mogelijk zijn. Dit heeft geresulteerd in een groeiende vraag naar geestelijke gezondheidszorg. Door de opname van de ggz in het basispakket zal de vraag waarschijnlijk nog verder toenemen. Het is een grote uitdaging voor de ggz om de komende jaren aan deze groeiende hulpvraag te kunnen voldoen’.
Andrée van Es is per 19 november 2007 benoemd tot directeur-generaal Koninkrijksrelaties en Bestuur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Locatie Lustrumcongres: Passengers Terminal, Amsterdam
Aanvang: 13.00 uur
Links:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen