Programma Revalidatie in Beweging gaat begin 2008 van start

Array

In het voorjaar van 2008 gaat het programma Revalidatie in Beweging van start. Revalidatie in Beweging is gericht op het invoeren van verbeteringen in de revalidatiesector op het gebied van patientenlogistiek en procesherinrichting. Belangrijke uitdagingen zijn het verkorten van de toegangstijden en wachttijden, het verbeteren van de doelmatigheid van de zorg en het verbeteren van de uitstroom van patienten. Kennis en ervaring opgedaan in het succesvolle ZonMw-programma Sneller Beter, gericht op de ziekenhuizen, worden meegenomen in Revalidatie in Beweging.

Regie en uitvoering
Initiatiefnemer van het programma is Revalidatie Nederland, de vereniging van revalidatiecentra in Nederland. Uit een voorstudie, uitgevoerd op initiatief van Revalidatie Nederland, blijkt dat in de revalidatiesector op het gebied van patientenlogistiek forse verbeteringen mogelijk zijn. ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, voert de regie over het programma. De uitvoering ligt in handen van CC Zorgadviseurs en Prismant, die daartoe een consortium hebben opgericht. Zij dragen zorg voor de ontwikkeling van de noodzakelijk expertise en begeleiden de veranderingen binnen de revalidatiecentra.



Het programma
In het programma worden versneld best practices ingevoerd gericht op het oplossen van de belangrijkste knelpunten op het gebied van patientenlogistiek. Het programma bestaat uit twee tranches: een klein aantal centra start in 2008 met een door CC Zorgadviseurs en Prismant intensief begeleid programma. De overige centra doen mee aan een minder intensief begeleid programma met gebruik van de best practices die in de eerste tranche zijn ontwikkeld. Het programma zal worden afgesloten met een landelijk slotcongres.

Revalidatie in Beweging moet binnen drie jaar leiden tot duurzame en aantoonbare prestatieverbeteringen in de revalidatiesector, waardoor de zorgverlening aan de patient blijvend verbetert. Een onafhankelijk evaluatieonderzoek zal uitwijzen of prestatieverbeteringen daadwerkelijk zijn gerealiseerd.

De selectiecriteria voor deelname aan het programma worden begin 2008 bekend gemaakt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen