Marokkaanse artsen adviseren bij problemen met Marokkanen in de zorg

Een groep Marokkaanse artsen heeft zondag in Rotterdam een denktank opgericht. De organisatie, AMAN, wil Nederlandse ziekenhuizen, instellingen en artsen adviseren over een effectief gezondheidsbeleid voor Marokkaanse patienten en zich inzetten voor verbetering van de gezondheidszorg in Marokko.
Volgens een van de initiatiefnemers, Mhamed El Abdouni, zijn er veel problemen met Marokkanen binnen de gezondheidszorg. Een van de problemen is cultureel onbegrip over en weer waardoor de zorg niet uit de verf komt.
Hij benadrukt dat de Nederlandse gezondheidszorg geen schuld heeft aan de cultuurproblemen. “Want het is nu eenmaal heel moeilijk om tot oplossingen te komen.” AMAN wil ook graag samenwerken met andere allochtone organisaties. (BRON: ANP)

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen