De Volkskrant is bloeddruk verhogend middel

0
540

Het moet niet gekker worden, in de Volkskrant een stukje wat je bloeddruk doet stijgen. Wat een migraine aanvul initieerd. Mijn bloeddruk begon er zo hoog van te worden, dat ik op doktersadvies het abonnement van de Volkskrant moet opzeggen. Afgelopen week kwam een subsidieverslindend links kluppie al naar buiten met een onderzoek met ‘verbazingwekkende uitkomsten’ waarom het begrip richting immigranten minder wordt. Nergers reppen we over onwerkbare toestanden die moslims in de Nederlandse ziekenhuizen veroorzaken. Wat is het geval De krant heeft een paar dagen meegekeken in het Haagse Westeinde ziekenhuis. En zoals Jan Lind, gyneacoloog Westeinde ziekenhuis in Den Haag al eerder bevestigt dat sommige patienten behandeld wensen te worden door een vrouwelijke arts en dus een mannelijke arts ook in levensbedreigende situaties weigeren. En komt er steeds meer druk op vrouwelijke artsen omdat ze steeds weer moeten opdraven als moslims hun mannelijke collega’s weigeren. Vooral op de afdeling gynaecologie loopt het de spuitgaten uit. Volgens Jan Lind (‘Dat ik moslimvrouwen geen hand mag geven, daaraan stoor ik me allang niet meer. Dat overkomt me drie, vier keer per dag.’) is het wachten op het moment dat er een licht gehandicapt kind ter wereld komt omdat een toevallig aanwezige zuster nu eenmaal minder bekwaam is dan een echte gynaecoloog. Ja. Dan ligt de claim bij het ziekenhuis. Gelukkig weet Geenstijl te melden dat er tegenwicht komt uit die zelfde moslim kringen. Marokkaanse verpleegkundige Farik Amaarouk, ook werkzaam in het Westeinde ziekenhuis. “Ik vind het zo dom. Je moet de keus niet aan de man laten. Gewoon keihard zijn. In Nederland breien we er altijd een verhaal omheen. Je moet duidelijk zeggen: ‘als ik uw vrouw niet help, gaat ze dood’. Dat werkt, dan is het zo over.

Ik zou naar aanleiding van de schokkende berichten vrouwelijke artsen willen vragen om een weekje moslimspatienten te weigeren als zij een mannelijke collega weigeren. Di past mooi in dit beleid