Nederlandse Hartstichting lanceert nieuw jeugdfonds

0
332

Afgelopen week is Jump gelanceerd, het nieuwe jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Dit fonds zet zich in voor de gezondheid van kinderen en jongeren tot 18 jaar, met en zonder hartafwijking. De lancering is gevierd met een aantal activiteiten, waaronder een grote jongerenstoet, die door de binnenstad van Utrecht trok, begeleid door een knalrode op een heartbeat bouncende low-rider. De stoet is geeindigd in het Centraal Museum, waar Jump jongeren de vraag stelde: Wat betekent jouw hart voor jou?

Hart- en vaatziekten zijn nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop jongeren nu leven dramatische gevolgen kan hebben. Onvoldoende bewegen, ongezonde voeding, roken en stress; als er niets verandert aan de manier waarop kinderen en jongeren nu leven, zullen zij op jongere leeftijd hart- en vaatziekten ontwikkelen dan hun ouders. Jump wil deze schrikbarende ontwikkeling een halt toeroepen en kinderen en jongeren verleiden om gezonder te leven.Met, voor en door jongeren
Jump wil samen met kinderen en jongeren bedenken wat goed is voor je hart en hoe je lekker in je vel kunt zitten. Daarom kwam vandaag een groep jongeren bij elkaar in het Centraal Museum om op creatieve wijze aan de slag te gaan met de thema’s: je hart als kompas, je hart als motor en je hart in gevaar. En dat jongeren hun hart belangrijk vinden, is duidelijk. “Mijn hart is alles, liefde, pijn, alles bij elkaar,” aldus één van de jongeren. Op de website www.heartjump.nl die vandaag online is gegaan vertellen meer kinderen en jongeren, met en zonder hartafwijking, wat hun hart voor hen betekent.

Over Jump
Jump is het nieuwe jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting. Het fonds zet zich in voor de gezondheid van de jeugd tot 18 jaar, met en zonder hartafwijking. In Nederland worden jaarlijks zo’n dertienhonderd kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. De overlevingskansen van kinderen met aangeboren hart- en vaatziekten zijn de laatste jaren aanzienlijk verbeterd, mede door onderzoek. Jump stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek op het gebied van aangeboren hartafwijkingen en gezondheidsrisico’s. Jump vergroot de kwaliteit van leven en zorg voor jeugd met een (aangeboren) hartafwijking, door bijvoorbeeld speciale vakantieweken te organiseren. Daarnaast ontwikkelt Jump activiteiten voor jeugd waarin de thema’s gezond eten, niet roken, veel bewegen en weinig stress terugkomen, zoals de Heart Dance Award en de lesmethode Lekker Fit!

Vorig artikelE-legaal adverteren voor e-sigaret
Volgend artikelNieuwe behandelmethodes bij hevige menstruatiebloedingen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.