Opnamebeperking Sint Lucas Andreas wegens norovirus

0
132

Vanwege meerdere besmettingen met vermoedelijk een norovirus heeft Sint Lucas Andreas voor drie afdelingen een opnamestop ingesteld.

Op 9 en 10 februari werd bij enkele patienten en medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde van het ziekenhuis verschijnselen van braken en diarree waargenomen, passend bij een vermoedelijke norovirus-infectie. Op deze afdeling is toen onmiddellijk een opnamestop ingesteld. De uitbraak op deze afdeling is inmiddels gestopt en de opnamestop kon vandaag worden opgeheven.
Inmiddels zijn dezelfde ziekteverschijnselen in het afgelopen weekeinde vastgesteld bij een aantal patienten en medewerkers van de afdelingen neurologie, longziekten en acute opname. Vandaag heeft het ziekenhuis daarom ook op deze afdelingen een opnamestop ingesteld.Maatregelen
Het ziekenhuis heeft verschillende maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen:

* de opnamestop
* patienten met braken en/of diarree worden in isolatie verpleegd tot drie dagen na het herstel
* medewerkers met klachten krijgen een werkverbod tot drie dagen na het herstel
* alle ziekenhuismedewerkers zijn geïnformeerd over het belang van strikte naleving van de hygienerichtlijnen.

De klachten die het norovirus veroorzaakt, duren bij gezonde mensen één tot drie dagen, bij kleine kinderen, ouderen en zieken soms langer. De opnamestop zal worden gehandhaafd tot enkele dagen na het laatste geval van zieke patienten of medewerkers op de betreffende afdeling.