Opnamebeperking Sint Lucas Andreas wegens norovirus

Array

Vanwege meerdere besmettingen met vermoedelijk een norovirus heeft Sint Lucas Andreas voor drie afdelingen een opnamestop ingesteld.

Op 9 en 10 februari werd bij enkele patienten en medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde van het ziekenhuis verschijnselen van braken en diarree waargenomen, passend bij een vermoedelijke norovirus-infectie. Op deze afdeling is toen onmiddellijk een opnamestop ingesteld. De uitbraak op deze afdeling is inmiddels gestopt en de opnamestop kon vandaag worden opgeheven.
Inmiddels zijn dezelfde ziekteverschijnselen in het afgelopen weekeinde vastgesteld bij een aantal patienten en medewerkers van de afdelingen neurologie, longziekten en acute opname. Vandaag heeft het ziekenhuis daarom ook op deze afdelingen een opnamestop ingesteld.



Maatregelen
Het ziekenhuis heeft verschillende maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen:

* de opnamestop
* patienten met braken en/of diarree worden in isolatie verpleegd tot drie dagen na het herstel
* medewerkers met klachten krijgen een werkverbod tot drie dagen na het herstel
* alle ziekenhuismedewerkers zijn geïnformeerd over het belang van strikte naleving van de hygienerichtlijnen.

De klachten die het norovirus veroorzaakt, duren bij gezonde mensen één tot drie dagen, bij kleine kinderen, ouderen en zieken soms langer. De opnamestop zal worden gehandhaafd tot enkele dagen na het laatste geval van zieke patienten of medewerkers op de betreffende afdeling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen