LNV waarschuwt voor gevaarlijke ziektekiemen

Bepaalde ziektekiemen die bij schapen en geiten abortus veroorzaken, kunnen ook voor mensen gevaarlijk zijn.

Mensen met een verminderde weerstand, jonge kinderen, oude mensen, maar vooral zwangere vrouwen lopen verhoogd risico om ziek te worden na contact met zo’n ziektekiem. Het gaat om zogenaamde abortusverwekkers als Q-koorts, die bij kleine herkauwers tot gevolg kunnen hebben dat ze hun lammeren voortijdig dood ter wereld brengen.

Dit maakt het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) vandaag bekend. Op de website van LNV staat meer informatie. Hier is ook een folder van de Gezondheidsdienst voor Dieren te vinden, waarin maatregelen staan om risico’s voor mens en dier te verminderen.

Vooral direct contact met mest of stro van geiten- en schapenbedrijven is een risico. Besmet stof kan zich door te verwaaien ook over grote afstand verspreiden, aldus LNV.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen