Rookverbod gaat ook gelden voor overdekte winkelcentra

0
236

Het rookverbod dat op 1 juli 2008 ingaat voor horecazaken, schouwburgen, sportkantines en poppodia geldt ook voor overdekte winkelcentra. Dit schrijft minister Klink van VWS in een toelichting op de tabakswetgeving die hij gisteren naar de Tweede Kamer stuurde. De minister schrijft verder dat hij bepaalde categorieen horecazaken, zoals coffeeshops en eenmansbedrijven niet wil uitzonderen van het rookverbod. Op die manier wil Klink voorkomen dat zij concurrentievoordeel krijgen.

Horecaklanten kunnen vanaf 1 juli alleen nog in speciale afsluitbare rookruimten terecht, of kunnen buiten roken. Volgens Klink kan dat onder een luifel of parasol. Terrassen die nagenoeg afgesloten en overdekte zijn zoals terrassen met zijschotten en een glazen voorpui vallen wel onder het rookverbod.

Horeca-uitbaters die de tabakswet overtreden betalen straks 300 euro of meer. De boete loopt op naarmate het verbod vaker wordt overtreden.
Bron: Stivoro.nl

Vorig artikelNijmeegse inbreng in nationaal Ecogenomicsonderzoek
Volgend artikelLNV waarschuwt voor gevaarlijke ziektekiemen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.