Eric Krijnen eerste Physician Assistant Sportgeneeskunde in Isala klinieken én Nederland

Array

Gerichte aandacht voor patient door nieuwe taakverdeling tussen specialist en assistent Voortaan mag Eric Krijnen zich officieel Physician Assistant Sportgeneeskunde noemen. Hij is
daarmee de eerste binnen de Isala klinieken en zijn vakgebied Sportgeneeskunde. In Nederland
is deze masteropleiding gestart om een antwoord te geven op het dreigend tekort aan artsen.
De Physician Assistant ontlast de specialist door laagcomplexe, veelal tijdrovende routinematige zorg over te nemen. De specialist heeft daardoor meer tijd voor patienten met complexe klachten. Omdat de Physician Assistant de patienten met minder complexe zorg begeleidt, krijgt deze groep ook de aandacht die ze verdient. De werkzaamheden van Krijnen bestaan uit het verrichten van keuringen, sportmedisch onderzoek, inspanningstesten, blessureconsulten en de begeleiding van patienten met een chronisch vermoeidheidssyndroom.

Een Physician Assistant werkt onder supervisie van een arts. Over bijvoorbeeld doorverwijzingen
wordt altijd onderling eerst overlegd. Het beroep is relatief nieuw in Nederland. Het biedt ervaren
HBO-beroepsbeoefenaren in de zorg de gelegenheid zich te ontwikkelen tot masters werkzaam in het medisch domein. De werkzaamheden na het afstuderen zijn vergelijkbaar met de taken van een artsassistent. Krijnen heeft zijn opleiding voltooid onder begeleiding van de sportartsen dr. Gee van Enst en Mineke Vegter. Van Enst heeft als pionier aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Sportgeneeskunde in Nederland. Het pionieren is in stand gehouden door samen met collega Vegter de eerste Physician Assistant Sportgeneeskunde op te leiden. Momenteel volgen nog zeven andere collega’s binnen de Isala klinieken de masteropleiding via de
Isala Academie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen