Tegenwicht aan de marktadepten

Array

Op zaterdag 15 maart organiseert het comité Zorg geen Markt een themadag over de effecten van de marktwerking op de zorgsector. Wat zijn de directe gevolgen voor de kwaliteit van de zorg? Neemt de bureaucratie toe? Stijgen de kosten? Ruim 250 werkers uit de zorg bespreken de gevolgen van marktwerking en de mogelijkheden tot acties en tegenwicht aan de marktadepten. Tegenwicht op basis van argumenten, analyse en feiten. En vooral ook: op basis van de dagelijkse werkelijkheid in de zorg.

Zorg geen Markt, de actiegroep waarbij zich inmiddels meer dan 13.000 werkers uit de zorg hebben aangesloten, wijst al jaren op de problemen die de invoering van de marktwerking met zich mee brengt. Aanhangers van marktwerking zijn vooral managers en zogenaamde deskundigen, onder de mensen op de werkvloer komen ze nauwelijks voor. Juist de mensen daar ervaren de gevolgen in hun dagelijkse praktijk, in de spreekkamer, aan het bed, in de thuiszorg. Op 15 maart laat Zorg geen Markt de experts aan het woord: de werkers zelf.

Het programma van de dag:

10.00 ontvangst
10.30 opening door Agnes Kant
11.00 themagroepen: Ziekenhuiszorg, Eerstelijnszorg, GGZ, Gehandicaptenzorg, Ouderenzorg, WMO, Farmaceutische Zorg
12.30 lunch
13.45 gesprek met mede-initiatiefnemers prof. dr. Doeke Post, em. hoogleraar Sociale Geneeskunde en prof. dr. Kreis, chirurg en hoofd brandwondencentrum Rode Kruis ziekenhuis
14.00 verslag themagroepen
14.45 cabaret Mij’n zorg
15.05 – 16.00 slotdiscussie + afronding
16.00 Borrel

De themadag wordt gehouden in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle (Stationsplein 2).

Recente artikelen