Zorgwerk eerste detacheerder met erkenning voor leren in de praktijk in de zorg

Zorgwerk eerste detacheerder met erkenning voor leren in de praktijk in de zorg
logo_zorgwerk_beautiful_paarsUitzendbureau Zorgwerk is de eerste detacheringsorganisatie die door Calibris is erkend voor leren in de praktijk. Calibris is het Nederlandse Kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Zorg, Welzijn en Sport. Met de officiele erkenning op 4 maart onderstreept Calibris het belang en de kwaliteit van het door Zorgwerk in eigen beheer opgezette opleidingstraject voor zorgmedewerkers voor een landelijk erkend diploma.

Zorgwerk Uitzendbureau is blij met deze officiele erkenning door Calibris. “Dit is loon naar werken”, aldus directeur Danielle van der Burg in een eerste reactie. “Met het initiatief om een opleidingstraject op te zetten en aan te bieden aan gemotiveerde medewerkers pakt Zorgwerk Uitzendbureau het tekort aan gediplomeerde medewerkers in de zorg aan”.

Zonder slag of stoot is de erkenning niet tot stand gekomen. Tot voor kort konden immers alleen zorginstellingen leerbedrijf worden, terwijl detacheringsorganisaties niet in aanmerking kwamen voor de kwalificatie. “Niet alleen wij vonden dat jammer, maar ook Calibris en zelfs vakbond FNV, die deze week nog constateerde dat er te weinig opgeleid wordt door de uitzendbranche. Daarom verdient met name Theo Wehkamp, coördinator Servicepunt Kenniscentra Rotterdam van Calibris, alle lof. Hij heeft samen met ons een formule bedacht die het mogelijk maakt Zorgwerk als eerste detacheerder te kunnen erkennen. Daar zijn we natuurlijk uiterst trots op”, aldus Van der Burg.
Voor Zorgwerk Uitzendbureau is de erkenning als detacheringsbedrijf niet alleen een beloning voor het opzetten van de eigen opleiding maar meer nog een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan met haar partners in de zorg en onderwijs. Dit is een manier om werkzoekenden die verder afstaan van de arbeidsmarkt aan werk te helpen en de dreigende tekorten in de gezondheidszorg het hoofd te bieden.
Zorgwerk Uitzendbureau is van plan naast de huidige scholingstrajecten in de toekomst meer opleidingen aan te bieden en dus steeds meer goed opgeleide zorgmedewerkers in de sector aan het werk te krijgen én te houden.

De plaquette met daarop de officiele tekst ‘Calibris erkend detacheringsbedrijf’ wordt binnenkort op de gevel van het hoofdkantoor van Zorgwerk aan de Coolsingel in Rotterdam bevestigd.

Bron: Zorgwerk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen