Medisch Centrum Rijnmond Zuid draagt ontwikkeling Zorgboulevard over aan ViVe 2B

Array

Na jarenlang overleg en voorbereiding is het zo ver. Op dinsdag 8 april 2008 worden de handtekeningen gezet; dan draagt MCRZ de grond voor de ontwikkeling van de Zorgboulevard gedeeltelijk over aan ViVe 2B. Een nieuw consortium met leden van een respectabele staat van dienst, die de zorgboulevard zullen optimaliseren, realiseren, exploiteren en beheren.

Zorgboulevard Rotterdam is een ambitieus, uniek project in Nederland. Hier wordt een groot spectrum aan zorg en zorggerelateerde faciliteiten gerealiseerd. De beslissing van het MCRZ om deze grond over te dragen is genomen omdat het beginsel van elk ziekenhuis is: mensen weer gezond maken en houden. Vastgoedontwikkeling behoort niet tot de kernactiviteiten. Vandaar dat er voor specialisten is gekozen die dit project van begin tot eind kunnen realiseren: ViVe 2B. De overdracht van de grond houdt ook in dat ViVe 2B de plicht op zich neemt deze grond te bebouwen en het recht én de plicht heeft om het concept Zorgboulevard verder te ontwikkelen.

Nieuw consortium, ervaren partijen
De keuze voor ViVe 2B is te danken aan de specialistische ervaring, inzicht, maatschappelijke betrokkenheid en financiële solvabiliteit van dit consortium. "Vi" staat voor VitaalZorgvast, een ontwikkelaar die gespecialiseerd is in de gezondheidszorg. "Ve" staat voor Vestia, een van de grootste woningcorporaties in Nederland. De grond waarop de Zorgboulevard ontwikkeld zal worden, met uitzondering van het gedeelte waarop het ziekenhuis gebouwd wordt, is eigendom van Vestia.
"2B" staat voor BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten, een bouwcombinatie die ook het nieuwe ziekenhuis bouwt.

Het samenwerkingsverband ViVe 2B kenmerkt zich door een bijzondere eensgezindheid en transparante werkwijze tussen belegger, ontwikkelaar en bouwer. Een evenredige rolverdeling en oog voor elkaars kennis en kunde zijn noodzakelijke elementen voor het realiseren van dit project. De komende jaren gaat niet alleen een bijzonder concept neergezet worden, maar is op Zuid ook de grootste bouwput van Rotterdam te vinden.

Uniek voor Nederland

Het project Zorgboulevard is uniek in Nederland. Allereerst vanwege de maat en schaal. Er ontstaat een compleet pakket aan zorg op één locatie. Op de Zorgboulevard worden onder meer een kraamhotel gerealiseerd, een zorghotel, een psychiatrisch centrum, revalidatiecentra en een centrale huisartsenpost. Ook zullen aan zorg en welbevinden gerelateerde faciliteiten hun plaats vinden aan de Zorgboulevard. Het unieke van dit project ligt ook in het gegeven dat de hele zorgboulevard in één keer wordt gebouwd en dat alle faciliteiten tegelijkertijd worden geopend.

Pact op Zuid
Een ander aspect dat de Zorgboulevard zo bijzonder maakt, is dat deze ontwikkeling onderdeel is van het Pact op Zuid. De komende 10 jaar investeren de gemeente, de deelgemeente en woningcorporaties, waaronder Vestia, een miljard euro extra om de fysieke, sociale en economische kwaliteiten van Rotterdam-Zuid te vergroten. Met de komst van de Zorgboulevard wordt Rotterdam-Zuid extra stevig op de kaart gezet. Zowel in maatschappelijk opzicht als in economisch opzicht, vanwege het grote aantal banen dat hierdoor wordt gecreëerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen