328 jonge Belgische huisartsen vroegen in 2007 premie of lening aan

Array

stethoscope.jpgTussen oktober 2006 en einde 2007 vroegen 328 jonge huisartsen een premie of een renteloze lening aan in het kader van Impulseo I, het fonds dat de overheid in het leven riep om de huisartsgeneeskunde te ondersteunen. Dat schrijft het medische weekblad de Huisarts.

Het fonds Impulseo I richt zich op jonge huisartsen. Het steunt hen financieel bij de opstart van hun praktijk en/of bij de vestiging in een huisartsenarme regio. Eind vorig jaar hadden al 328 huisartsen een aanvraag ingediend. 130 artsen vroegen 20.000 euro Impulseo-premie voor vestiging in een huisartsarme zone, 154 wilden een renteloze lening van 15.000 euro bij het Impulsfonds en 44 huisartsen vroegen aan het Participatiefonds een lening van 30.000 euro. De meeste artsen maakten gebruik van de bijkomende mogelijkheid om zich gedurende 18 maanden gratis te laten begeleiden, schrijft de Huisarts.

Goedgekeurd

Eind 2007 waren er 209 dossiers voor een bedrag van 5,326 miljoen effectief goedgekeurd – op te splitsen in 2,24 miljoen premies en 2,143 miljoen Impulseo-leningen. Voor 90 huisartsen betreft het enkel een lening, voor 66 enkel een premie en 56 combineerden lening en premie. In drie gevallen gaf de administratie slechts een gedeeltelijk fiat.

In het kader van het Participatiefonds werden bijkomend nog 35 leningen goedgekeurd voor een bedrag van 943.000 euro, dixit de Huisarts. Vorige vrijdag keurde de ministerraad het ontwerpbesluit voor Impulseo II nog goed – dat steunt gevestigde huisartsen die samenwerken.

Bron: De Huisarts

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen