Amphia opent moderne Spoedeisende Hulp

logo_amphia.gifDe Spoedeisende Hulp (SEH) van het Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht Breda is geheel vernieuwd. De oppervlakte van de SEH is vergroot van 590 m2 naar 1635 m2 , dit is een verdrievoudiging. Op de SEH Molengracht worden jaarlijks zo’n 31.000 patiënten geholpen. Amphia heeft hiermee een van de grootste en modernste Spoedeisende Hulp afdelingen van Nederland.

De ver-/nieuwbouw van de SEH Amphia Molengracht begon in het voorjaar van 2006. Twee jaar later, op donderdag 17 april, wordt de vernieuwde afdeling officieel geopend. In de tussentijd bleef de SEH gewoon open. De vernieuwde afdeling beschikt onder meer over 30 opnamekamers, 2 grote traumakamers voor de opvang van ongevalslachtoffers, levensbedreigende situaties en reanimaties, een kamer voor brandwondenpatiënten, een MRSA-kamer en een gipskamer. Alle patiënten die met de ambulance naar de SEH van Amphia komen, worden via het computersysteem ‘Digitaal Gestroomlijnd’ aangemeld. Met dat systeem weet de SEH welke patiënt er komt en met welke aandoening.

De SEH werkt met het Manchester triagesysteem. Via dit systeem wordt het patiëntenaanbod op de Spoedeisende Hulp gerangschikt op basis van de ernst van de gezondheidstoestand. Daarmee kan een optimale behandeling voor de patiënten worden ingezet. Het systeem rangschikt patiënten in vijf urgentieklassen, uiteenlopend van niet-urgent tot acuut. Elke urgentiecategorie heeft een benaming, een kleurindicatie en een indicatie van de maximaal verantwoorde wachttijd voor de behandeling.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen