Amphia opent moderne Spoedeisende Hulp

0
240

logo_amphia.gifDe Spoedeisende Hulp (SEH) van het Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht Breda is geheel vernieuwd. De oppervlakte van de SEH is vergroot van 590 m2 naar 1635 m2 , dit is een verdrievoudiging. Op de SEH Molengracht worden jaarlijks zo’n 31.000 patiënten geholpen. Amphia heeft hiermee een van de grootste en modernste Spoedeisende Hulp afdelingen van Nederland.

De ver-/nieuwbouw van de SEH Amphia Molengracht begon in het voorjaar van 2006. Twee jaar later, op donderdag 17 april, wordt de vernieuwde afdeling officieel geopend. In de tussentijd bleef de SEH gewoon open. De vernieuwde afdeling beschikt onder meer over 30 opnamekamers, 2 grote traumakamers voor de opvang van ongevalslachtoffers, levensbedreigende situaties en reanimaties, een kamer voor brandwondenpatiënten, een MRSA-kamer en een gipskamer. Alle patiënten die met de ambulance naar de SEH van Amphia komen, worden via het computersysteem ‘Digitaal Gestroomlijnd’ aangemeld. Met dat systeem weet de SEH welke patiënt er komt en met welke aandoening.

De SEH werkt met het Manchester triagesysteem. Via dit systeem wordt het patiëntenaanbod op de Spoedeisende Hulp gerangschikt op basis van de ernst van de gezondheidstoestand. Daarmee kan een optimale behandeling voor de patiënten worden ingezet. Het systeem rangschikt patiënten in vijf urgentieklassen, uiteenlopend van niet-urgent tot acuut. Elke urgentiecategorie heeft een benaming, een kleurindicatie en een indicatie van de maximaal verantwoorde wachttijd voor de behandeling.