Oogfonds en Oogziekenhuis hebben samen oog voor kinderen

Array

oogziekenhuis-rotterdam-logo.jpgEen oogaandoening is erg, helemaal als het kinderen treft. Een centrum waar kinderen in een speciaal op hun afgestemde omgeving kunnen worden onderzocht en behandeld, is dan niet alleen prettig, maar zelfs noodzakelijk. In Nederland bestaat nog geen kindercentrum op het gebied van de oogheelkunde. In 2009 kan dat anders zijn. Stichting Oogfonds Nederland en Het Oogziekenhuis Rotterdam gaan nauw samenwerken om dat centrum te realiseren.  

Het Oogziekenhuis Rotterdam is het enige oogziekenhuis in Nederland. Jaarlijks komen er in Het Oogziekenhuis 150.000 patiënten, waarvan 20.000 kinderen onder de 15 jaar.Op dit moment komen deze kinderen terecht op met volwassenen gemengde spreekuren en bij artsen die geen kinderspecialisatie hebben. Om meer voor deze kinderen te kunnen betekenen, wil Het Oogziekenhuis Rotterdam een kindercentrum in het ziekenhuis openen. Met de komst van dit centrum kunnen kinderen beter geholpen worden, in een omgeving waar ze zich meer op hun gemak voelen. De muren worden vrolijk beschilderd, er komt speciaal speelgoed en de dokters dragen geen 'enge' witte jassen.

Ook Stichting Oogfonds Nederland, het nationale fonds voor blinden en slechtzienden, vindt de komst van een kinderoogcentrum belangrijk. Het gaat om kinderen die naar school gaan en zich nog moeten ontwikkelen. De oogaandoening moet hun ontwikkeling zo min mogelijk belemmeren. Een ziekenhuis dat op deze groep is afgestemd verdient ondersteuning. Daarom hebben het Oogfonds en Het Oogziekenhuis de handen ineen geslagen om samen te gaan werven.

Naast het kinderoogcentrum zijn Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Oogfonds ook plannen aan het ontwikkelen voor verdere samenwerking. Daarbij gaat het vooral om de financiering van het wetenschappelijke onderzoek, dat binnen Het Oogziekenhuis wordt uitgevoerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen