Soa-cijfers onder mannen die seks hebben met mannen

0
219
header_schorer_logo4.jpgGisteren maakte het RIVM cijfers bekend over de stand van zaken rondom soa en hiv in Nederland in 2007. De stabilisatie van soa lijkt door te zetten. Vergelijkbaar met 2006 werden bij 11% van de heteroseksuele mensen één of meer soa vastgesteld. Echter, bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) was het percentage positieve soa-testen aanzienlijk hoger. Bij 21% van de MSM werd een soa geconstateerd. Bovendien bleek het percentage onder hiv-positieve MSM nog hoger, 39%.  Extra zorgwekkend is het percentage van 3% van gevonden hiv infecties bij MSM.

Ook uit het Schorer Monitor onderzoek 2007 blijkt dat hiv-positieve mannen vaker (33%) een soa rapporteren dan hiv-negatieve en niet-geteste mannen (8%). Ondanks de stabilisatie in soa blijkt dat het absolute aantal gevonden soa wel stijgt. Dit wordt veroorzaakt doordat meer mensen zich laten testen. "Deze ontwikkeling van meer testen juichen wij toe." zo vertelt Ferdinand Strijthagen, directeur van Schorer. Het feit dat bij het stijgen van het aantal uitgevoerde testen ook het aantal gevonden soa stijgt, pleit voor intensievere aandacht voor testen. Strijthagen:  "Wij zien dat steeds meer nadruk op testen wordt gelegd en vinden dat hier structureel aandacht voor moet zijn."

Vorig artikelHonderdduizenden zieken en gehandicapten krijgen geld terug
Volgend artikelKindermedicatie.nl online
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.