Zorg 2.0 is breder dan een Website en Web-applicaties

0
2967

Langzaam maar zeker krijg je het idee dat Zorg 2.0 bestaat uit een website met daarin een aantal unieke applicaties. Met zijn allen zijn wij bezig met ontwikkelingen en allemaal los van elkaar. Volgens mij betekent Zorg 2.0 het volgende: Samenwerking tussen alle partijen die op een of andere manier betrokken zijn bij de zorg. En met zorg versta ik niet alleen uitoefende taken maar tevens zij die ervoor zorgen dat de informatiestroom die er los komt goed gebundeld en verwerkt wordt. Is het een Utopie dat alle gegevens van met name de patient dermate getalogiseerd en verwerkt worden dat er 1 centraal punt ontstaat waar al deze info weer tevoorschijn kan komen. Ik denk wel dat we het met zijn allen kunnen bereiken en wel onder de volgende voorwaarde: Er is er maar 1 die het recht heeft om deze centrale info tevoorschijn te halen en dat is : De PATIENT , en niemand anders dan de PATIENT. Op het moment dat wij de patient deze garantie kunnen bieden en de PATIENT de beschikking en het recht geven deze centrale info met wie dan ook te delen dan pas kun je praten over Zorg 2.0 Wordt het 2010 of 2020 voor we zover zijn of blijft het Utopia ?