Berichtgeving Consumentenbond inzake aortaoperaties Havenziekenhuis onjuist

Array

In een onderzoek dat de Consumentenbond vandaag gepubliceerd heeft over gevaarlijke operaties wordt het Havenziekenhuis genoemd als één van de ziekenhuizen die gevaarlijke aortaoperaties uitvoert, terwijl zij hier te weinig ervaring voor heeft. Dit bericht is onjuist. Het Havenziekenhuis voert al sinds 1 januari 2007 geen aortaoperaties meer uit.

De Consumentenbond baseert haar onderzoek op gegevens van het IGZ, over de periode 2004-2006. Zij heeft deze gegevens voor publicatie aan de betrokken ziekenhuizen voorgelegd. Het Havenziekenhuis heeft in haar reactie op deze gegevens aan de Consumentenbond nadrukkelijk doorgegeven dat zij per 1 januari 2007 gestopt is met het uitvoeren van aortaoperaties. Dit komt helaas niet duidelijk naar voren bij de gepubliceerde resultaten.

Recente artikelen