Saralasin; de invloed van een angiotensine ll-analoog op de bloeddruk, het renine-angiotensine-aldosteron-systeem en de nierfunctie van patienten met verschillende vormen van hypertensie

0
227

Saralasin. De invloed van een angiotensine ll-analoog op de bloeddruk, het renine-angiotensine-aldosteron-systeem en de nierfunctie van patienten met verschillende vormen van hypertensie.Dat is het onderzoek van Pieter van Hoogdalem.

Na een korte inleiding over het RAA-systeem en de methoden waarrnee dit systeem onderzocht kan worden, wordt in hoofdstuk I nader ingegaan op de relatie tussen het RAA-systeem en verhoogde bloeddruk, zowel in de dierexperimentele modellen als bij de mens. In het acute stadium van renovasculaire hypertensie lijkt de gestimuleerde produktie van renine en angiotensine ll de directe oorzaak te zijn van de gestegen bloeddruk. In de chronische fase speelt een gestegen angiotensine ll-gehalte geen rol van betekenis meer, tenzij zoutdepletie plaats vindt met opnieuw een stimulering van het RAA-systeem, dat nu echter meer als een compensatiemechanisme optreedt. 
Zie: Samenvatting

Vorig artikelKOVAG pakt Kruidvat aan om oordruppels
Volgend artikelJellinek en Brijder storten zich op online verslavingszorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.