Afspraken wijziging Wmo

0
176

De wijziging van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) treedt pas negen maanden na publicatie in het Staatsblad in werking. De VNG heeft dit afgesproken met staatssecretaris Bussemaker van VWS.

De VNG en het ministerie van VWS gaan gemeenten ondersteunen bij deze wetswijziging. Binnenkort ontvangt u hierover een brief met meer informatie.

Nieuw verdeelmodel maatschappelijke opvang
De VNG en de staatssecretaris concluderen dat er een breed draagvlak is voor een nieuw verdeelmodel maatschappelijke opvang. De gegevens uit de Stedelijke Kompassen zijn stevig genoeg om te gaan rekenen. Bureau Cebeon gaat hiermee nu aan de slag.

Psycho-sociale begeleiding
De financile middelen voor de ondersteunende begeleiding algemeen op psycho-sociale grondslag gaan in 2009 over naar gemeenten. Dit betreft zowel de doelgroep maatschappelijke opvang als de ontregelde gezinnen'.

Vooralsnog gaan we uit van een bedrag van ongeveer 53 miljoen, op basis van het peiljaar 2007. De bijbehorende uitvoeringslasten gaan schoon aan de haak over naar de gemeenten.

Vorig artikelRIVM: Vaccinatiegraad nog steeds hoog
Volgend artikelEthisch verantwoord: geld verdienen met levenspolissen zieke mensen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.