Nascholing: Evidence based practice binnen wondzorg.

Array

Evidence based practice binnen wondzorg.” De fabels en feiten rondom wondzorg en antiseptica.Er is binnen de wondverzorging steeds meer nadruk komen te liggen op evidence based practice.

Wondverzorging is een eeuwenoud beroep, waardoor er veel verschillende meningen zijn ontstaan over de juiste behandelingen van wonden. Deze nascholing is er dan ook op gericht de fabels binnen de wondverzorging in kaart te brengen en deze te ontkrachten met de evidence die hier over aanwezig is. Door middel van stellingen zullen aannames, dan wel feiten interactief worden besproken.

Deze nascholing zal worden gegeven onder leiding van:

  • Dr. Hester Vermeulen, verpleegkundige & klinisch epidemioloog, werkzaam bij de afdeling Kwaliteit en Procesinnovatie bij het Amsterdams Centrum voor Evidence-Based Practice en tevens als Universitair Docent bij de Amsterdam School of Nursing te Amsterdam.
  • Dr. Dirk Ubbink, arts & , klinisch epidemioloog en werkzaam bij de afdeling Kwaliteit en Procesinnovatie, Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, directeur van het Amsterdams Centrum voor Evidence-Based Practice.

Om u de gelegenheid te geven deze nascholing bij te wonen, wordt deze op verschillende data en op verschillende locaties voor u georganiseerd. We organiseren zowel ochtend als middag sessies. De sessies worden afgesloten met een lunch of een buffet. Ik wil u verzoeken op het aanmeldingsformulier aan te geven of u gebruik wilt maken van de lunch of het buffet. Er zijn meerdere inschrijvingen per instelling mogelijk.

U kunt zich hier inschrijven. Vul het inschrijfformulier in en mail deze naar [email protected]

De inschrijfkosten voor deze nascholing bedragen €12,50 per aanmelding. Dit bedrag zal worden gedoneerd aan de Clini-Clowns. U kunt dit overmaken op banknummer: 481446486 t.a.v. Meda Pharma Amstelveen, onder vermelding van “nascholing wondverpleegkundigen”. Na afloop van deze nascholing ontvangt u een deelname certificaat met een aardige attentie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen