Organon in Oss weer gehinderd van lawaaiprotest dieractivisten

0
160

De Anti Dierproeven Coalitie houdt donderdag weer een lawaaiprotest voor de poort van Organon, onderdeel van Schering-Plough Corporation aan de Molenstraat in Oss. Vrijdag 9 mei stond een tiental activisten met megafoons en spandoeken ook al voor de blauwe gevel. Op de website van de Coalitie wordt aangekondigd dat zij Organon als mikpunt hebben uitgekozen, om regelmatig actie te gaan voeren. De actie bij Organon vindt dit keer plaats tijdens de lunchpauze van het bedrijf blijkt uit de vergunningaanvraag bij de gemeente. 

De dierenactivisten hebben donderdag een vol program. Ze gaan ook demonsteren bij Novartis in Arnhem en bij Notox in Den Bosch. Organon wordt op de website van de dierenactivisten grootverbruiker genoemd met zestigduizend proefdieren per jaar. Woordvoerster Moniek Mols van Organon meldt dat het er minder dan vijftigduizend zijn. ,,Medicijnen ontwikkelen zonder proefdieren is helaas onmogelijk", zegt zij. "Als het ook maar enigszins kan nemen we alternatieven en ontwikkelen die ook zelf. Er is regelmatig overleg met organisaties als Proefdiervrij en Dierenbescherming." De gruwelijke foto's van proefdieren die de activisten de vorige keer bij zich hadden, strookten volgens Mols niet met de werkelijkheid. "Die gingen veel te ver."