Genome Diagnostics 8e plaats in top 100

0
208

Genome Diagnostics B.V., een dochteronderneming van UMC Utrecht, heeft de achtste plaats behaald in de landelijke BIZZ MKB Innovatie Top 100. Genome Diagnostics maakt software en reagentia producten voor bloedbanken en transplantatiecentra en heeft de nominatie gekregen vanwege de ‘Match weefseltypering donor/patiënt’.

“De software die wij hebben ontwikkeld bepaalt na invoering van het DNA van de patiënt en de donor, eenduidig het weefseltype, dit ten behoeve van orgaan en beenmergtransplantatie. Vanwege de strategie die wij hiervoor hebben gekozen zijn wij in de top 100 terechtgekomen”, aldus Wietse Mulder, gepromoveerd moleculair bioloog en directeur van Genome Diagnostics.

Het is de derde keer dat deze jaarlijkse top 100 is samengesteld door BIZZ (Het vakblad voor ondernemers), Octrooicentrum Nederland en Syntens (een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken). Een jury van vier personen heeft de top 100 samengesteld. Hiervoor zijn de bedrijven op een viertal punten beoordeeld: de mate van vernieuwing en originaliteit van de bedrijfsinnovatie, impact van het idee op de werkprocessen, omzetpotentie van de innovatie en in welke mate de innovatie beschermd is.