NWO draagt bij aan Utrechts röntgendiffractieapparaat

0
182

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 1.650.000 euro toegekend voor de aanschaf van een röntgendiffractieapparaat door de Universiteit Utrecht. Met de nieuwe en meer gevoelige röntgendiffractieapparatuur kan geavanceerd chemisch en biologisch structuuronderzoek worden verricht. Prof.dr. Piet Gros had de aanvraag bij het programma Investeringen NWO-groot ingediend.   In totaal heeft NWO 17,9 miljoen euro toegekend aan negen grote investeringen. De investeringen zijn van nationaal belang en worden uitgevoerd op universiteiten en instituten. Het programma Investeringen NWO-groot is gericht op investeringen die innovatief wetenschappelijk onderzoek van hoog niveau mogelijk maken. De investeringen moeten een landelijke functie hebben en de spankracht van de betrokken instelling te boven gaan.