RIVM: Stand van zaken Q-koorts

GGD Hart voor Brabant heeft vandaag een persbericht uitgebracht met de stand van zaken van Q-koorts in Noord-Brabant. Dit jaar kreeg GGD Hart voor Brabant tot 28 mei 58 meldingen binnen, verspreid over het hele werkgebied met een concentratie ten oosten van ‘s-Hertogenbosch.

Aantal Q-koortsmeldingen toegenomen

Het aantal Q-koortsmeldingen is in 2007 en 2008 landelijk toegenomen ten opzichte van de jaren ervoor. In het voorjaar van 2007 vond de eerste geregistreerde Q-koortsuitbraak in Nederland plaats. Dit jaar kreeg de GGD Hart voor Brabant tot 28 mei 58 meldingen binnen, verspreid over het gehele werkgebied met een concentratie in het gedeelte ten oosten van ‘s-Hertogenbosch. De redenen voor deze toename zijn nog niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk zijn er meer besmette beesten, maar ook bij vermoedens wordt nu eerder bloedonderzoek naar Q-koorts gedaan. Q-koorts is met antibiotica goed te behandelen.
 

Vragen of meer informatie?

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant, via tel. (073) 6404074 op ma. t/m do. van 8.30 – 17.00 uur en vrij. van 8.30 – 16.00 uur.

naar epicurve q-koorts ggd hart voor brabant versus andere ggd'en Excel-document (25Kb)

naar persberichtmeer informatie Q-koorts

Bron: RIVM 

Recente artikelen