AZM zet onderzoek kankergen door

0
204

Het Academisch ziekenhuis Maastricht gaat toch door met de screening van embryo's op een gen dat een erfelijke vorm van borstkanker kan veroorzaken.

Staatssecretaris Bussemaker (PvdA) trok vrijdag onder druk van de ChristenUnie een brief in waarin ze toestemming gaf voor dat onderzoek. Maar volgens het AZM is die toestemming niet nodig.

Het AZM mag al enkele jaren als enige in Nederland gen-onderzoek doen naar embryo's die via reageerbuisbevruchting zijn verkregen. Dat onderzoek is gericht op twee andere erfelijke ziektes, maar het AZM zegt dat dat zonder toestemming uitgebreid kan worden naar borstkanker.

Vorig artikelEpilepsiedag ‘In breed perspectief’ in azM
Volgend artikelDagboek van Ton Hanselaar, KWF-directeur
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.