Minister Klink op werkbezoek bij Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Goede en veilige zorg in de regio was het centrale onderwerp tijdens het werkbezoek dat minister Ab Klink maandag 2 juni jl. bracht aan het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. In het Hofpoort Ziekenhuis sprak de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) met de directie, specialisten en verpleegkundigen. Gespreksthema’s waren onder meer ‘kwaliteit van zorg’, ‘samenwerking met andere medische centra’ en ‘werkgelegenheid in de zorg’.  Tijdens het werkbezoek bezocht minister Klink de kinder- en de  kraamafdeling en sprak hij met een aantal verpleegkundigen. In het Hofpoort Ziekenhuis zijn de lijnen heel kort. Dat blijkt onder meer uit de oproepbaarheid van specialisten in de avond en nacht. Bij acute zaken kan de verpleegkundige of de eerstelijns verloskundige direct de gynaecoloog bereiken. De specialist kan vervolgens binnen 15 minuten aanwezig zijn in het ziekenhuis. Deze aanpak borgt een belangrijk deel van de kwaliteit en veiligheid.Ook kreeg de minister een rondleiding door de Maartenskliniek Woerden. Met enkele specialisten en patiënten ontstond een informatief gesprek over deze gespecialiseerde kliniek voor reumatologie en orthopedie van de St. Maartenskliniek en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. “Het is mooi om te zien hoe de samenwerking tussen Nijmegen en Woerden vorm heeft gekregen. De professionele beïnvloeding over en weer werkt zichtbaar positief.” aldus minister Klink.Aan het eind van zijn bezoek had minister Klink aandacht voor de werkgelegenheid. Bij verschillende onderdelen, zoals op de OK en bij radiologie, is er al een personeelstekort merkbaar, ook in het Hofpoort Ziekenhuis. Als het aan de minister ligt, zal hij zoveel mogelijk randvoorwaarden scheppen om het personeelstekort en de werkdruk te verminderen. Dit streven werd door de aanwezige verpleegkundigen positief ontvangen: “Werken in de zorg is namelijk heel erg leuk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen