Unieke persoonlijke vertelling over 57 jaar met diabetes

0
173

Wim Wientjens overhandigt eerste exemplaar ‘Diabetes…Nou en?' aan Els Borst en Iris van Bennekom

Vandaag overhandigde Wim Wientjens tijdens de Invitational Diabetes Conference in Den Haag het eerste exemplaar van zijn boek ‘Diabetes… Nou en?' aan Els Borst-Eilers (voormalig minister VWS) en Iris van Bennekom (plv. directeur-generaal Langdurige Zorg VWS). Deze Invitational Conference, met als thema ‘Het Nationaal Actieprogramma Diabetes in de Steigers', vond plaats in Den Haag.

‘Diabetes… Nou en?' is geschreven als een soort ‘tegengeluid'. Wientjens (70 jaar), die onder andere als vrijwilliger actief is voor de International Diabetes Federation (IDF) en jarenlang voorzitter was van de Diabetesvereniging Nederland (DVN), vindt dat er veel ‘geschreven negatieve onzin' over diabetes en diabeteszorg bestaat. Hij schreef het boek op aandringen van zijn omgeving. Het is onder andere een persoonlijke vertelling van zevenenvijftig jaar leven met diabetes. Maar hij heeft vooral aandacht voor de wisselwerking tussen organisaties en mensen binnen de gezondheidszorg en voor de rol die politiek Den Haag hierin speelt. Een verhaal over de veranderingen, verbeteringen maar ook verslechteringen in de diabeteszorg.

Novo Nordisk, een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg, heeft het mogelijk gemaakt om het boek ‘Diabetes… Nou en?' te drukken. Het bedrijf is blij dat Wim Wientjens zo de gelegenheid heeft om óók via zijn boek iedereen te vertellen over zijn belevenissen met diabetes. Het past dan ook goed binnen het Changing Diabetes-initiatief van Novo Nordisk dat erop is gericht om het leven van mensen met diabetes te verbeteren en de toekomst van diabetes te veranderen.

Geïnteresseerden kunnen het boek ‘Diabetes… Nou en?' gratis aanvragen via www.changingdiabetes.nl/wim (zolang de voorraad strekt) .

Vorig artikelHerstel en schade van nieren en vaten door stamcellen in het bloed
Volgend artikelDietist.nl maakt de diëtist voor iedereen toegankelijk
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.