Ziekenhuis Den Bosch mag dotteren

0
269

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch mag dotterbehandelingen gaan uitvoeren. Daarvoor heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toestemming gegeven.

Tot nu toe moesten patiënten uit Noordoost Brabant die gedotterd moesten worden naar Eindhoven, Breda, Utrecht of Nieuwegein. Het JBZ verwees tot op heden 500 patiënten per jaar door, ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel hetzelfde aantal.

Volgens cardioloog Ton van der Kraaij is het JBZ zeer verheugd met de vergunning. “Een snelle dotterbehandeling kan levensreddend zijn bij een hartinfarct, doordat het hartspier minder schade oploopt.”

Voorwaarde voor het verlenen van een vergunning is dat er goede afspraken zijn op het gebied van kwaliteit, opleiding en cardiochirurgische opvang. Het JBZ is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Universitair Medisch Centrum Utrecht.