Revalidatie in Beweging nu echt begonnen

Array

Op 20 mei jl. heeft de startconferentie plaatsgevonden voor de deelnemers aan tranche 1 van Revalidatie in Beweging (www.revalidatieinbeweging.nl), het landelijk verbeterprogramma voor de revalidatiesector op het gebied van patiëntenlogistiek en procesherinrichting dat ondersteund wordt door een consortium van CC Zorgadviseurs en Prismant.

Nadat op het landelijke startcongres van 9 april jl. de deelnemers aan tranche 1 bekend waren gemaakt, zijn deze geselecteerde instellingen aan de slag gegaan met het opstellen van een plan van aanpak. Op de startconferentie kwamen de projectleiders en -coördinatoren van de revalidatiecentra De Hoogstraat, Heliomare, Jan van Bremen Instituut en Rijndam voor de eerste keer bij elkaar. In een presentatie lichtten de instellingen aan elkaar toe met welke revalidantgroepen zij in het kader van Revalidatie in Beweging aan de slag gaan. Na een nadere uitleg van het activiteitenplan, een logistiek college en een presentatie van enkele ervaringen met logistieke verbetertrajecten, zijn de instellingen onder begeleiding van de adviseurs van het consortium aan de slag gegaan om hun plannen van aanpak verder uit te werken.

Inmiddels is analysefase gestart, waarin concrete verbeterpunten worden ontwikkeld en een meetplan wordt gemaakt. In de periode september 2008 tot mei 2009 worden de verschillende verbeteringen ingevoerd en de resultaten continue gemeten. In juni 2009 worden de resultaten van de projecten van tranche 1 op een landelijk congres aan de sector gepresenteerd. De uitkomsten van en de geleerde lessen uit tranche 1 zullen input zijn voor tranche 2, waaraan alle revalidatiecentra in Nederland mogen deelnemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  
Bart Bogers, 030 – 2345 669, email [email protected] en Jan Vissers,  030 – 2345 804, email [email protected].

Bron: Prismant 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen