Staat van de Infectieziekten in Nederland 2007

. Deze jaarlijkse uitgave van het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM geeft inzicht in epidemiologische ontwikkelingen van infectieziekten in ons land in het voorgaande jaar.

Naast een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en ontwikkelingen, heeft het CIb het thema ‘commerciële veehouderij en de infectieziektenrisico’s voor de volksgezondheid’ verder uitgewerkt. Aanleiding hiervoor waren de opkomst van vee-gerelateerde resistente MRSA en de eerste grote uitbraak van Q-koorts in Nederland. Tenslotte besteedt het CIb aandacht aan de veranderingen in de lijst van meldingsplichtige ziekten en de argumentatie voor de keuze van die ziekten waarvoor een meldingsplicht gaat gelden.

RIVM: Staat van infectieziekten in Nederland, 2007 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen