Falend cholesterolmiddel drukt stemming bij Merck

0
190

De Amerikaanse farmaceut Merck heeft zijn winst in het tweede kwartaal zien stijgen van 1,68 tot 1,77 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Het winstcijfer is grofweg in lijn met de gemiddelde verwachting. Merck zag evenwel af van een voorspelling voor het gehele boekjaar. Dat heeft te maken met een onderzoek waaruit bleek dat het cholesterolmiddel Vytorin, dat Merck samen met concurrent Schering-Plough ontwikkelt, niet effectief is tegen hart- en vaatziekten.

De resultaten van het onderzoek stroken met die uit een eerdere studie, waaruit bleek dat hartpatiënten veel minder baat hebben bij de toediening van Vytorin dan werd gedacht. Het middel bleek ditmaal wel effectief de vorming van een slechte variant van cholesterol tegen te gaan.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat het aantal mensen dat aan kanker bezweek onder proefpersonen die met Vytorin werden behandeld, hoger lag dan in de testgroep die een placebo kreeg. Dat kan volgens de onderzoekers echter toeval zijn. Eerdere, grootschaligere onderzoeken hebben geen verhoogd risico op kanker aan het licht gebracht.

ANP

Vorig artikelSporters onderschatten belang van goede voorbereiding
Volgend artikelProf. Leer benoemd in Gezondheidsraad
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.