Veel mensen hebben last van reisziekte

Array

Uit onderzoek door MedaPharma is gebleken dat meer dan een kwart van de mensen geen voorzorgsmaatregelen neemt tegen reisziekte. De meest genoemde reden is "het gaat wel weer over" "het is niet ernstig genoeg" "Ik weet niet wat ik er tegen kan doen".

Reisziekte is de verzamelnaam voor wagen-, zee- en luchtziekte. De meest voorkomende verschijnselen zijn: zweten, hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn, misselijkheid en overgeven.

In de periode van mei tot en met juli 2007 zijn in totaal ruim 1100 mensen ondervraagd over reisziekte. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 84% van de ondervraagden last heeft van reisziekte. Van deze groep neemt 44% een reistablet, 31% probeert het te voorkomen door andere voorzorgsmaatregelen te nemen. De overige mensen doet helemaal niets tegen de reisziekte, en is dus onnodig ziek.

Reisziekte voorkomen Reisziekte is vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om reisziekte tegen te gaan. Allereerst zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die de kans op reisziekte doen verkleinen. Mochten voorzorgsmaatregelen niet helpen kan een reistablet uitkomst bieden.

Voorzorgsmaatregelen die worden getroffen zijn vooral:

– Voldoende frisse lucht (82%)
– Niet lezen en schrijven tijdens de reis (69%)
– Geen zware maaltijden voor en tijdens de reis nuttigen (51%)

Een opvallende conclusie is echter dat 31% van de ondervraagden voorzorgsmaatregelen neemt om niet reisziek te worden, maar 47% hiervan vindt deze maatregelen matig tot slecht werken.

44% van de ondervraagden behandelt reisziekte direct door een reistablet in te nemen. Er zijn verschillende reistabletten op de markt, met verschillende werkzame stoffen. Van de mensen die een reistablet innemen, gebruikt 62% Primatour. Naast Primatour worden vooral Travelin (Homeophatisch) en cyclizine (huismerk) gebruikt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen